Brendan Schaub - 50 Shades of Brown

Amerikanske komikern Brendan Schaub till Stockholm våren 2020!

Amerikanske komikern Brendan Schaub till Stockholm våren 2020!

China Teatern • 2 Maj

Brendan Schaub - 50 Shades of Brown

Amerikanske komikern, före detta MMA-fightern och succépoddaren – ”The Fighter and the Kid”, ”King and the Sting”, ”Below the Belt” – Brendan Schaub har kallats en modern renässansman. Nu kommer han till Sverige för första gången. I månads¬skiftet april-maj nästa år uppträder han på China Teatern i Stockholm med sin nya stand up-show ”50 Shades of Brown”.

36-årige Schaub har nästan alltid sportat. Han var med i lacrosse- och amerikanska fotbollslaget när han gick på high school hemma i Colorado, och fortsatte sen med fotbollen på college. Han hade en kort NFL-karriär efter college och provade därefter på både boxning och brasiliansk jiu-jitsu innan han till slut landade i MMA och signade med UFC 2009. Fyra år senare startade Schaub till¬sam¬mans med skådespelaren och komikern Bryan Callen podcasten ”The Fighter and the Kid” som omedelbart blev en hit med 10 miljoner ned¬ladd¬ningar i månaden. 2015 tillkännagav Brendan Schaub att han lämnar UFC och slutar med MMA-fighting.

Från kampsport till stand up
– Ända sen mamma och pappa tog med mig att se en Richard Pryor-film när jag var liten så har jag älskat komedi och stand up. Men en komikerkarriär är väl inte något som föräldrar uppmuntrar sina barn till direkt, så det blev sport för mig, berättar Brendan Schaub.

– Till slut tröttnade jag på att bli slagen i ansiktet – UFC är tufft – och ”The Fighter and the Kid”-podden gav mig kontakter i komedivärlden och möjligheten att uppfylla min barndomsdröm om stand up.

Debuten på Comedy Store för tre år sedan blev tack och lov en succé:

– Att bli utslagen i bara underkläderna i en oktagon är ganska pinsamt, men publiken vet ändå att du är en UFC-fighter och kan besegra 99 procent av världen. Men bombar du i stand up, speciellt på Comedy Store framför ett utsålt hus? Värre än att förlora en UFC-match, ryser Schaub.

Stand up-turné, TV-special och kampsportspodd
De senaste två åren har Brendan Schaub turnerat i USA, England, Irland, Kanada och Australien med stå upp-showen ”Stay in Your Lane”. I januari i år fick han spela in sin första komedispecial, ”You’d Be Surprised”, för Showtime. Samtidigt driver han ytterligare två poddar förutom ”The Fighter and the Kid”: ”King and the Sting” tillsammans med sin gode vän och stå upp-kollega Theo Von samt ”Below the Belt”, världens mest populära kampsportspodd, som han kör på egen hand.

Köp biljett Brendan Schaub - 50 Shades of Brown · Från 385kr