Tomas von Brömssen - Kontrabasen

En fascinerande kontrabasmonolog med sex andra musiker.

En fascinerande kontrabasmonolog med sex andra musiker.

Lisebergsteatern • 5 Okt - 19 Nov
PARTNER

Kontrabasen

Göteborgs charmigaste nyblivna 80-åring firar med att äntligen vara tillbaka på Lisebergsteaterns scen - Tomas von Brömssen i den musikaliska föreställningen Kontrabasen!

Upplev en oförglömlig kontrabasmonolog med Tomas von Brömssen, där han föreställer den ensamme kontrabasisten som söker efter sin stora kärlek medan orkestermusikerna fyller salongen med musik. Låt berättelsen fånga dig och ta dig med till en värld av musikalisk glädje. Omfamna den gripande och underhållande historien om kärlekslängtan, och bli förförd av den oförglömliga musiken med Tomas von Brömssen i spetsen.

Föreställningen "Kontrabasen" är skriven av Patrick Süskind, författare till succéromanen och Netflix-serien ”Parfymen”. Den musikaliska scenshowen kretsar kring en längtande men orubblig kontrabasist som förbereder sig inför ännu en spelning. Han redogör verbalt och med ett utpräglat kroppsspråk om mycket - sin otympliga kontrabas, musiken och om sin obesvarade kärlek till teaterns sopran, Sara.

Hon sjunger där uppe på scenen, men lägger aldrig märke till honom - en längtande musikant under scenen. Han befinner sig ständigt nere i orkesterdiket, med sitt åbäke till instrument som oftast är i vägen. Men ikväll kan det kanske ske - om han vågar göra så att Sara lägger märke till honom.

Lisebergsteatern kommer fyllas av fantastisk musik. Lösryckta stycken ur Wagners "Valkyrian" får sällskap av "Elefanten" från Camille Saint-Saëns humoristiska Djurens karneval. Skrattpris tar även tolkningen av Mozarts menuett, förutspår de som sett de tidiga förberedelserna.

Så ta plats i publiken och njut av Tomas von Brömssens fascinerande kontrabasmonolog med sex andra musiker. Hur ska det gå för vår ensamme kontrabasist i jakten efter kärlek och lycka? En föreställning som absolut inte bör missas!

Tomas von Brömssen, huvudroll
Bernt Andersson, kapellmästare, dragspel, piano och kontrabas
Anders Blad, kontrabas och gitarr
Daniel Ekborg, cello, trumpet
Michael Krönlein, kontrabas och piano
Per Melin, trummor
Stefan Sandberg, saxofon, basklarinett och klarinett
Eva Bergman, regissör

TRAILER

Missa inte att kolla in vår fantastiska trailer till Kontrabasen.

Du måste godkänna marknadsförings-cookies för se videon.

Thomas i media

Här hittar ni klipp från Thomas Von Brömssen i media!

Se klippet från TV4 Nyhetsmorgon här

Se klippet från SVT Gokväll här

Lyssna på klippet från Radio P4 här

BIlder

Köp biljett Tomas von Brömssen - Kontrabasen · Från 545kr