Kulturbärarna

En komisk monolog av och med Andreas T Olsson

En komisk monolog av och med Andreas T Olsson

Lorensbergsteatern • 14 Sep - 17 Sep
PARTNER

KULTURBÄRARNA

en komisk monolog med bara bärande roller

Efter att i tio år ha spelat sin hyllade enmanskomedi Sufflören på Dramaten hade Andreas T Olsson premiär för sin nya monolog på Oscarsteatern, hösten 2022. Kulturbärarna är skriven i samma anda som Sufflören och precis som då har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Det är skådespelarna, artisterna och författarna som syns, klär helsidor i DN och får vara stjärnor på slott. Men det är många fler som är med och bär kulturlivet. I denna föreställning är det personerna bakom och vid sidan om som har huvudrollen.
Möt Kulturbärarna.

I garderoben under en pågående föreställning möter vi Garderobiären som använder garderoben som kostymförråd där han låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. För att nämna några.

– Tonen och tilltalet är detsamma, men Kulturbärarna är roligare. Och oroligare. Ambitionen var att skapa något som slår en bro mellan institution- och privatteatern. Jag älskar Publiken. Man får gärna kalla mig publikfriare… Kulturbärarna är ett oförblommerat kärleksbrev till publiken. Ytterst handlar föreställningen om dom.

Andreas T Olsson

Under hösten och våren har Kulturbärarna spelat för fulla hus på Oscarsteatern i Stockholm och mottagandet har varit överväldigande positivt från såväl publiken som recensenter.
Den 14 september har Kulturbärarna premiär i Göteborg och spelar ett sedan ett begränsat antal föreställningar på Lorensbergsteatern.

Recensioner:

”Andreas T Olsson äger i Kulturbärarna”
DN
”Ett skolexempel på hur teater ska spelas”
DN
” Det är en njutning att få uppleva”
Teaterstockholm.se
” Härligt att få sola sig i Andreas T Olssons värld”
SvD
” Välskrivet och genomtänkt, inget saknas”
Pascen.se
 
Köp dina biljetter till Kulturbärarna på Lorensbergsteatern här

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Köp biljett Kulturbärarna · Från 395kr