Kulturbärarna

En komisk monolog av och med Andreas T Olsson

En komisk monolog av och med Andreas T Olsson

Oscarsteatern • 6 Feb - 14 Mar
PARTNER

KULTURBÄRARNA

en flermansmonolog med bara bärande roller

Efter att i tio år ha spelat sin hyllade enmanskomedi Sufflören på Dramaten kommer nu Andreas T Olsson med en ny monolog till Oscarsteatern. Kulturbärarna är skriven i samma anda som Sufflören och precis som i Sufflören har Andreas ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Det är skådespelarna, artisterna och författarna som syns, klär helsidor i DN och får vara stjärnor på slott. Men det är många fler som är med och bär kulturlivet. I denna föreställning är det personerna bakom och vid sidan om som har huvudrollen.
Möt Kulturbärarna.

I garderoben under en pågående föreställning möter vi Garderobiären som använder garderoben som kostymförråd där han låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. För att nämna några.

- Tonen och tilltalet är detsamma, men Kulturbärarna är roligare. Och oroligare. Ambitionen är skapa något som slår en bro mellan Dramaten och Oscarsteatern. Jag älskar Publiken. Man får gärna kalla mig publikfriare... Kulturbärarna är ett oförblommerat kärleksbrev till publiken. Ytterst handlar föreställningen om dom.

Andreas T Olsson

Recensioner:

”Andreas T Olsson äger i Kulturbärarna”
DN

”Ett skolexempel på hur teater ska spelas”
DN

” Det är en njutning att få uppleva”
Teaterstockholm.se

” Härligt att få sola sig i Andreas T Olssons värld”
SvD

” Välskrivet och genomtänkt, inget saknas”
Pascen.se

Köp dina biljetter här!

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Köp biljett Kulturbärarna · Från 395kr