Shirley Valentine

Se Maria Lundqvists i publiksuccén Shirley Valentine!

Se Maria Lundqvists i publiksuccén Shirley Valentine!

Oscarsteatern • 30 Maj - 31 Maj

Shirley Valentine

Nu kommer ”Shirley Valentine”, i Maria Lundqvists geniala gestaltning, tillbaka! Många har redan fått njuta Shirley’s längtan, nu får fler möjligheten att älska hennes resa! Den 30-31 Maj 2023 intar Shirley Valentine återigen Stockholm, denna gång på Oscarsteatern! Ta med era vänner och familj till en av tidernas mest peppande och härliga feelgood-föreställningar, en gripande och underbart rolig pjäs, skriven av Willy Russell.

”När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att våga vara älskandes i livet. För mig är ”Shirley Valentine” en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning !”

Shirley Valentine är en hjärtskärande komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. När vi möter henne har hennes barn flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig. Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

Efter premiären på Maximteatern i Stockholm 2017, gav sig Maria ut på en utsåld Sverigeturné under 2018!

Publiken och recensenterna jublade ikapp.

Maria Lundqvist glöder i Shirley Valentine!

GP

Från första stund har Maria Lundqvist full publikkontakt och kammar hem applådkaskader. 

Dagens Nyheter

Maria Lundqvist gör en fenomenal soloföreställning.

Folkbladet

Maria Lundqvist levererar ett magnifikt skådespeleri med en tajmning som skulle göra varje ståuppkomiker grön av avund.

Kulturbloggen

Åskådaren behöver bara luta sig tillbaka och njuta.

SvD

Det här luktar långkörare. Och lök.

Aftonbladet 4 plus av 5 plus

Den flerfaldigt prisbelönta skådespelerskan Maria Lundqvist tar er varsamt och djärvt genom denna föreställning i rollen som Shirley Valentine, i en välkomponerad och snygg regi av Edward Af Sillén.

Föreställningen produceras av Audere Vivere AB.

Manus: Willy Russell
Regi & Svensk översättning: Edward Af Sillén
Scenografi: Lars Östbergh
Ljus: Mikael Kratt
Producent: Maria Lundqvist
Projektledare: Kristoffer Hellström
Längd: 2 timmar och 45 min, inklusive 20 minuters paus.

Köp biljett Shirley Valentine · Från 550kr