Publicerat 9 sep, 2024

banner imagebanner image

”A show larger than life” uppträdde när Ellie Goulding fick naturpris i Göteborg

Artisterna i ”A show larger than life” uppträdde på The Perfect World Foundation Award i Göteborg den 5 september, där årets pristagare var världsartisten Ellie Goulding, som hedrades för sitt engagemang att skydda planetens biologiska mångfald. Ensemblen från ”A show larger than life ” framförde bland annat ett nytt vokalarrangemang av Ellies stora världshit ”Love Me Like You do”.

banner imagebanner image

Ellie Goulding är den 11:e pristagaren av The Perfect World Foundation Award och bland tidigare pristagare finns bl.a Sir David Attenborough, Dr Jane Goodall och Dr Dian Fossey.

-Ellie Goulding använder sin plattform för att uppmärksamma djur- och naturfrågor. Hon når ut till en imponerande följarskara på sammanlagt 50 miljoner på sociala medier, där hon kontinuerligt inspirerar sina fans att agera miljövänligt. Hon blir den första artisten som tilldelas vårt hederspris, och därför vill vi i år framhäva starka artister på scen, där ”A show larger than life” blev ett fantastisk framträdande som imponerade, säger Ragnhild Jacobsson, vd för The Perfect World Foundation.

Sedan genombrottet 2010 arbetar Ellie Goulding som Global Goodwill-ambassadör för FN:s miljöprogram UNEP och medverkar regelbundet vid internationella miljö- och klimat-konferenser, inklusive FN:s årliga klimatkonferens (COP). Ellie Gouldings arbete inför klimat-toppmötet 2022 bidrog till FN-avtalet som ska bevara ett av planetens sista levande korallrev, vid Sharm El-Sheihk. Hon arbetar också för att minska musikindustrins koldioxidavtryck och resursförbrukning. Hon har tagit steg för att eliminera engångsplast från sina album och merchandiseprodukter. Hennes senaste turné i Storbritannien var koldioxidneutral, och hon fortsätter att leda vägen för miljömedvetenhet inom musikbranschen.

-Biologisk mångfald, miljö och hållbarhet är ämnen som genom musiken får en tydlig global röst. The Perfect World Foundations val av pristagare i år gör det till en självklarhet i det lilla vi kan bidra med för att sätta ljuset på en av världssamfundets viktigaste frågor, Mikael Gordon-Solfors, producent 2Entertain.

”A show larger than life” spelas på Rondo i Göteborg hösten 2024, med premiär den 12 september. Showen bjuder på en festkväll designad av några av Sveriges bästa showkreatörer. ”A show larger than life” hyllar boyband-erans största hits och de svenska upphovspersoner som erövrat en hel värld. Tio av våra främsta liveartister med bl.a. David Lindgren, Boris René, Greg Curtis, Erik Segerstedt och Mattias Andréasson levererar denna låtskatt med ett nytt sound, fängslande sceneffekter och mästerlig koreografi.

– Klimat- och naturkrisen är djupt allvarlig, men vi kan inte fastna i hopplöshet. Det finns lösningar och med gemensamma ansträngningar kan vi göra stor skillnad. Jag tror på positiva handlingar och att alla kan bidra redan idag, säger Ellie Goulding i en video till The Perfect World Foundation.

Läs mer och boka biljett